Av og til er godt nok, godt nok

Jeg har et hardt skoleår i år. Når folk spør meg om hvordan det er med den fagsammensetningen, sier jeg det går veldig fint. "Man må bare være motivert og forberedt på mye arbeid." Men det går ikke alltid fint. Jeg har slitt mye med sykdom det siste året - alt har kommet på en gang. Bare det at jeg har hatt daglig hodeverk siden november sliter utrolig på humøret, motivasjonen og hele kroppen. Folk sier som så at "Haha, du bare klager du, du fikk jo bare en ball i hodet". Og ja, det høres dumt ut, men jeg har hatt mange plager etter det.

Jeg er en såkallet perfeksjonist. Ingenting er bra nok uten at jeg har lagt hele sjela mi i arbeidet. For meg er en 4, til og med en 5- et skikkelig nederlag. Nå sier ikke jeg at dette er dårlige karakterer (!!), men jeg ser det i forhold til de andre karakterene mine og hva jeg vet jeg kan oppnå. Jeg sliter meg fullstendig ut fordi jeg vil ha toppkarakterer i alt, men selv om jeg får mange 6-ere blir jeg ikke noe særlig happy for det. Det er så mange ganger jeg har ligget i senga om kvelden og hulket fordi jeg er så utslitt. Jeg bare tenker på at jeg må ikke skuffe andre, fordi jeg føler et sykt forventningspress på at det enten står en 5-er eller en 6-er på prøvearket.

Vi hadde en gang "Han innante" på besøk på skolen, og han snakte om at "av og til er godt nok, godt nok". Og det er så utrolig sant! Man skal ikke slite seg fullstendig ut for at ALLE karakterene skal være på toppen av skalaen. Man skal leve også, og det er noe jeg må lære. Jeg har blitt flinkere, men det er fortsatt en lang vei å gå.
5 kommentarer

Linn - Hund, foto og hverdag

28.02.2013 kl.17:42

uff, det hørtes virkelig slitsomt ut! Du trenger ikke være best for å være god nok <3 Viktig å ta helsa på alvor og ikke slite seg helt ut :)

Stine'Anette

28.02.2013 kl.20:01

Skjønner godt at du tenker og føler det sånn , men noen ganger så må man tenke på helsa og psyken fremfor karakterene! :) Gjør så godt du kan og vist du gjør det så er det ingen som kan forlange noe annet av deg :)

Rosakjole/Nina

01.03.2013 kl.22:43

Kjipt å lese at du har det slik! Håper virkelig at det blir bedre for deg, unner ikke deg av alle personer noe vondt.

Du er sterk og kommer det igjennom dette, selvom du ikke super gode karakterer i alle fag, men jeg vett det er kjipt å vite at man kan bedre, men at det er ting som hindrer deg litt i å opnå akkurat det du vil.

Masse lykke til Kristin, jeg støtter deg!

02.03.2013 kl.00:23

Jeg kjente meg så sinnsykt godt igjen i det du skrev her!! Har det akkurat likt selv, og prøver stadig å slutte med å værre såå perfeksjonist på karakterene! Håpet det går bedre for både deg og meg framover :-)

Siv

03.03.2013 kl.17:07

Jeg og du, Kristin. Jeg og du. Vi er veldig like. Er det noen som skjønner deg på det karakterpresset du setter på deg selv, så er det jeg. Men jeg er ikke like sliten. Kanskje fordi jeg ikke fikk en ball i hodet. Kanskje fordi jeg dreit i skolen i høst, sånn at jeg skulle ha energi nå til våren. Jeg vet ikke. Jeg har fått litt nytt syn på skolen. Det går bra til slutt. Og godt er godt nok!

Skriv en ny kommentar

hits