GJØR EN FORSKJELL

Det meste av livet mitt går ut på forberedelse til biologitentamen som jeg har på torsdag, og derfor er det ikke så spennende å fortelle om mitose, meiose, DNA-polymerase, mykorrhiza and so on.. Men i går hadde Lundeneset invitert Kenneth Birkenes, og i fem skoletimer satt vi og hørte på ham. For de som ikke vet hvem han er, var han deltager i "Ingen grenser", og det var så utrolig interessant å høre på ham at vi ikke ville ha friminutt.

Kenneth fikk diagnosen Ewing sarkom som 14-åring, en sjelden benmargskrefttype. Livet hans hang i en tynn tråd med en overlevelsesprosent på 6 %. Men han tenkte at noen måtte jo være de 6 % også, derfor kjempet han seg gjennom det og overlevde! Fem år senere fikk han det igjen, og denne gangen var det 8 % sjanse for at han skulle overleve. Han klarte seg gjennom dette også, men fikk det for tredje gang fem år senere. Denne gangen var det igjen 6 % overlevelsessjanse, men likevel stod han framme på scenen og snakket til oss. Jeg kunne aldri forestilt meg at det var noe "galt" med ham, og det var så utrolig interessant å høre på.
HER kan du lese litt av historien hans med hans egne ord.

Dette foredraget fikk meg til å tenke på hvor skjørt livet egentlig er, og at man må sette mer pris på menneskene rundt seg. Kenneth sa han tenkte ofte om morgenen hva han kunne gjøre i dag for å få hans dag bedre, og hvordan han kunne gjøre andres dag bedre. Her har vi alle noe å lære. Vil oppfordre alle sammen til å være flinkere til å fortelle andre hvor glad man er i dem, og gjøre en forskjell. Ofte kan bare et smil gjøre dagen bedre for en fremmed.Et smil fra meg til deg ♥

4 kommentarer

BENTE KATRIN

28.11.2012 kl.08:53

Utrolig sterkt innlegg! Kenneth er virkelig en mangen kan lære av, rettere sagt; Alle kan lære av! :-)
Så spennende, gøy at skolen laget til sånne ting for dere! Har tentamner selv nå, lykke til på naturfagen da :-)

:D

29.11.2012 kl.16:40

Han er virkelig en sterk person! Han var på besøk på skolen min også tidligere i høst, men han var der bare i en time, og jeg skulle så sykt ønske at han kunne ha vært der lengre og snakket for oss!

Siri&Stine

29.11.2012 kl.21:16

Han virker som en utrulig sterk person og han må ha en pågangs vilje til å ikkje gi opp! står veldig i respekt til han!

Skriv en ny kommentar

hits